Gå tillbaka

Leverantörer

Eftersom vi på EPOX tror på långsiktiga relationer, både med kunder och leverantörer, väljer vi våra leverantörer med stor omsorg. Vi letar ständigt utomlands efter maskiner och leverantörer som skulle kunna passa ihop med vårt befintliga sortiment.

Trots att vi är ett litet företag har vi fått det stora förtroendet att vara svensk generalagent* och återförsäljare för flera stora och välkända fabrikat. Hos oss hittar du japanska MIKASA, italienska IMER, tyska WIMAG och SCHWAMBORN samt VON ARX, LESCHA, SIMA och ORIT. Vi är stolta över att vara länken mellan dessa multinationella tillverkare och deras svenska kunder. Eftersom vi har täta kontakter och ett nära samarbete kring bl a produktutveckling ser vi till att våra leverantörer får ta del av alla de små och stora synpunkter och idéer som våra kunder framför.

*Att vara generalagent innebär att vi tar hand om hela den svenska marknaden åt en tillverkare. Vi sköter också deras reservdels-, service- och garantiåtaganden.

MIKASA

MIKASA Sangyo Co. Ltd. är ett Tokyobaserat företag som grundades redan 1937 och som utöver de vibratorplattorvibratorstamparasfaltsågar och rullvibratorer som du hittar i vårt sortiment även tillverkar andra lätta bygg- och anläggningsmaskiner med packningsutrustning i fokus. MIKASA har merparten av sin produktion i egna fabriker i Japan och den första vibratorstampen tillverkades där redan 1961.

MIKASA är kända både för sina mycket driftssäkra och långlivade maskiner och för sina innovativa lösningar. Utöver en mycket stor andel av den japanska marknaden exporterar MIKASA till många länder världen över.

Samarbetet med EPOX startade redan 1974 då vi tog hem de första MIKASA-maskinerna till Sverige. MIKASA är certifierade både enligt ISO 9001 och ISO 14001 och deras hemsida hittar du här.

IMER

IMER Group består av flera företag varav de första startades 1962 i Italien. IMER har utöver de maskiner som vi säljer även ett omfattande sortiment av liftar, vinschar, betongpumpar, betongstationer och mycket annat stort och smått för bygg, anläggning och industri.

IMER lägger stort fokus på smarta designlösningar och tillverkningen av de maskiner vi säljer sker i Italien. De finns representerade på över 70 ställen världen över och vi började sälja deras stensågar och betongblandare i Sverige 2000 och har sedan utökat med fler produktgrupper.

IMER har ISO 9001-certifiering och mer information om dem hittar du på deras hemsida.

WIMAG

Vår tyska leverantör WIMAG är något så unikt som ett över 200 år gammalt familjeföretag. WIMAG grundades 1816 av familjen Greßbach vars sjunde generation fortfarande äger och driver industriföretaget. Produktprogrammet har fokus på redskap och maskiner för maskinella och manuella lyft och ger även möjlighet till kundanpassade lösningar. WIMAG står för genuin tysk ingenjörskonst när den är som bäst. Vi säljer deras vakuumlyftar och ett urval av lyftredskap samt förmedlar också annan utrustning ur deras breda program.

Vi har sålt WIMAG i Sverige sedan 2016. Mer information om dem hittar du på deras hemsida.

SCHWAMBORN

Den tyska maskintillverkaren SCHWAMBORN har över 80 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av högkvalitativa och innovativa maskiner och produkter för professionell slipning, fräsning, utjämning och rengöring. De lägger stor vikt vid ergonomi, maskinprestanda, pålitlighet, hållbarhet och ekonomi och allt utvecklingsarbete sker i nära samarbete med professionella användare. Vi säljer deras ytfräsar och golvslipar och hjälper vid behov också till med annan utrustning ur deras breda program.

SCHWAMBORN har ISO 9001-certifiering och mer information om dem hittar du på deras hemsida. Vi tog över den svenska agenturen för SCHWAMBORN 2016.

VON ARX

VON ARX grundades 1941 av den schweiziska uppfinnaren Paul von Arx som utvecklade föregångarna till de ytfräsar och tryckluftsverktyg som gjort VON ARX världskända när det gäller ytbearbetning. VON ARX finns representerade i princip över hela världen och är kända för maskiner med en svårslagen kvalitet och livslängd.

Vi fick den svenska agenturen för VON ARX 1997 och vårt program omfattar även deras spårfräsar. VON ARX hemsida hittar du här.

LESCHA

Tyska LESCHA grundades 1907 och har under decennierna utvecklats till en av världens största tillverkare av betong- och murbruksblandare. 1997 gick de upp i den franska ALTRAD-koncernen. Vi säljer LESCHAS tvångsblandare och från LESCHAs systerföretag FORT tar vi också våra skottkärror.

ALTRAD är ISO 9001-certifierade.

SIMA

SIMA grundades 1970 och är idag Spaniens största och Europas tredje största tillverkare av byggmaskiner. De tillverkar bl a sågar, armeringsutrustning och glättare och fokuserar på säker, pålitlig, innovativ och lönsam utrustning. Hos oss hittar du stensågar från SIMA och vi hjälper också kunder med reservdelar till annan utrustning från SIMA.

SIMA är ISO 9001 och 14001-certifierade. Deras hemsida hittar du här.

DR. SCHULZE

DR. SCHULZE grundades 1981 i Tyskland och har ett brett program av maskiner för sågning och golvbearbetning. Vi säljer deras fogfräsar och kan även erbjuda andra produkter ur deras sortiment, bl.a. stora stensågar med bra kvalitet till rimliga priser. Användarsäkerhet är en ledstjärna för Dr. Schulze och de är en av initiativtagarna och grundande medlemmarna av den världsomspännande organisationen oSa (Organization for the Safety of Abrasives) .

Mer information om DR. SCHULZE hittar du på deras hemsida.